За Фирмен Указател | За контакти | Регистрация | Вход
Български Английски

Търсене на фирма Хотел Тетевен в Тетевен на адрес ул. Иван Вазов No.91 може да е неправилно изписана като Hotel Teteven v Teteven na adres ul. Ivan Vazov No.91 или Гдшев Шешеуех у Шешеуех хь ьаиея кв. Суьх Уьюду Хд.91 . Електронната поща на компанията може да бъде грешно написана като инфо@хотелтетевен.cом или сход@гдшевшешеуех.cдп
Хотел Тетевен
Web: https://www.hotelteteven.com
E-mail:

Пощенски код: 5700
Държава: България
Град: Тетевен
Адрес: ул. Иван Вазов No.91
Телефон: 003596782482
Телефон 2: 00359885901881


Дата на добавяне: 13.01.2010
Дата на актуализация: 28.11.2013

  Гласувайте за компанията   Гласуване срещу компанията  
Оценка: +3

Тази компания бе разгледана: 13819 пъти
Оценка 5 - 13819 прегледа
Категории:

Уважаеми дами и господа, 
Имам удоволствието да представя на Вашето внимание новооткритият семеен хотел”Тетевен” в гр.Тетевен. 
Разположен на 415 м. надморска височина по двата бряга на река Бели Вит и на 115 км от София. 
Хотелът предлага уют и атмосфера , като същевременно сте в центара на града , имате достьп до всички комуникационни и туристически услуги. 
Разполага със 12 бр.стаи и 4 бр.студиа обзаведени в класически стил. 
Оборудвани с кабелна телевизия,интернет и сейф. 
Баните са с вани или душ кабина,сешоар и известителна система в случай на инцидент. 
Ресторантьт към хотела е  с 40 места и лятна градина,която предлага своята уникална атмосфера за бизнес или семейна вечеря, както и за частни партита ,тържества и семинари. Менюто включва различни специалитети от бългагарска и европейска кухня. 
В близост до хотела има басейн който е напълно безплатен за клиентите на хотела.
Услуги включени в цената: 
Сауна,джакузи и интернет връзка 
Допълнителни услуги: 
Рум сървиз , ютия, масаж, бебешко легло 
Цената на нощувката е с включена закуска и сауна. 
Предлагаме перфектно и дискретно обслужване , внимание и специално отношение към всеки гост на хотела. 
 
За нас ще бъде чест да бъдете наши гости , при проявен интерес сме на Ваше разположение. 
Манастирът е бил често посещаван от Васил Левски. Тук все още се пази скривалището му. Този тунел фигурира още през 13-ти век. Тогава е бил направен да свързва този манастир с другия, който се е намирал долу под манастирската скала. Този тунел е съчетан и с пещери, но в момента тунелът е зазидан и представлява само помещение, чиято дълбочина е около 3 метра. По-късно тази дупка е станала скривалище на апостола Васил Левски. Манастирът му е бил като централно място на действие. В близост се намира и село Голям извор, където е бил учреден и първият революционен комитет. Дяконът тук е идвал при тогавашния игумен на Гложенския манастир Хаджи Евтимий Симеонов, с когото са били приятели от Сопот. Гложенският манастир е обявен за паметник на културата.
Параклиса  в гр.Тетевен
На 20 юли историческият Тетевенски манастир събра огромно множество народ на своя храмов празник. Св. прор. Илия традиционно е силно тачен в красивия старопланински град. Тетевенци обичат светията и го почитат, обричат му множество корбани и оброци. Радват се, че техният древен манастир, живописно разположен на едно възвишение над града, носи името на този велик старозаветен пророк.
На празника Ловчанският митрополит Гавриил в съслужение със ставр. свещеноик. Делчо Минкин и свещеноикономите Павел Лалев и Кънчо Кабадийски отслужи Божествена св. Литургия и поздрави тетевенци. 
Водопад " Скока " , Тетевен
Началото на еко-пътеката тръгва от централната градска част на Тетевен. От там туристът има възможността да се придвижи изцяло пеша като премине през един от кварталите на Тетевен „Козница” или да използва до някъде превозно средство и след това да измине пеша последните 600 м. от екопътеката, вървейки по изключително живописното дефиле на река Козница. В самия край на този малък каньон се намира водопадът „Скока”. Той се намира от лявата страна на пътеката и е висок 15 м, а отдясно има друг водопад, висок около 50м, но непостоянен. За да достигнете началото на еко-пътеката: точно срещу централния площад на Тетевен има мост над реката, тръгва се по него ( като пресечете от лявата страна е градския пазар. Продължавате все направо по пътя, който леко извива наляво и преминава през малко мостче. Точно след мостчето се завива в дясно. Там е началото на самата еко-пътека. Продължава се нагоре по асфалтирания път до достигане на информационната табела.
Съева дупка
‘Съева дупка’ впечатлява с многобройните си зали и галерии притежаващи невероятна акустика. Причудливите скални образувания – сталактити, сталагмити и сталактони – без съмнение ще донесат наслада за окото на всеки посетител. 
Кървавото кладенче
Историческата местност Костина - лобното място на Бенковски, се намира на 3 км южно от квартал Костина в село Рибарица. Тук на 15 май 1876 година е предаден и убит водачът на Априлското въстание Георги Бенковски. Всяка година на 25 май в местността "Костина" се провеждат тържества в памет на загиналите. Актьори пресъздават събитията разиграли се непосредствено преди смъртта на Георги Бенковски. Гнусното предателство на говедарят Въльо Стоилов е известно на всички. Същият повежда Георги Бенковски и тримата му спътници - отец Кирил, Захари Стоянов и Стефо Далматинеца към река Костина. Според замисления от турците план Въльо ги е превел по специално построеното за целта мостче. От тук нататък всички знаем за последвалите събития. Легендарният войвода, душата и сърцето на Априлското въстание Георги Бенковски е застрелян на място, отец Кирил е ранен и заловен. Захари Стоянов се спасява по чудо като скача в реката и течението го отнася. Главата на Бенковски е отрязана и измита в близкото кладенче, което и до днес в памет на жестокото убийство се нарича "Кървавото кладенче". След това тя е носена през Орхание до София и е изложена на поругание. По-късно един свещеник я погребва в околностите на тогавашната София. Тялото на войводата е погребано тайно от една възрастна жена - баба Удреница - в тетевенската църква "Всех Светих".
 
   

Адрес
ул. Иван Вазов No.91, Тетевен 5700
България
Покажи по-голяма карта

Коментари за компанията Хотел Тетевен:

Няма коментари за сега

Добавяне на нов коментар
Моля, не използвайте обидни думи, вместо това използвайте такива, които нямате против да пишат другите за Вас. Вашето име*:
Вашият e-mail*:
Вашият сайт:
Въведете текста от картинката